Parkregelement

TVO heeft een parkreglement waar alle bezoekers en gebruikers van het park zich aan houden. Dit is zowel voor het behoud van de banen en het materiaal als voor een fijne omgang met elkaar. 

  1. Tennis in tenniskleding en uitsluitend op tennisschoenen met vlakke zool en inbouwprofiel, dan beschadig je de gravelbaan niet.
  2. Iedereen speelt met eigen tennisballen. Uitgezonderd zijn toernooien, clubkampioenschappen en tennislessen. Om misverstanden te voorkomen raden wij je aan de tennisballen te merken.
  3. Stoor andere spelers niet in hun spel. Loop de bal niet achterna tot op de andere baan, maar roep 'bal over!' en wacht tot de buurbaan de bal terug kan slaan. 
  4. Bedien het scorebord met je handen en niet met het racket, spring niet over de netten en sta niet op de lage hekjes bij het terras. 
  5. Sleep de baan altijd na het spelen met het sleepnet, ook buiten de lijnen. Sproei de baan voor het spelen als het bord 'banen sproeien' bij de baaningang staat. 
  6. Gebruik om de een baan af te hangen het baanreserveringssysteem op deze website. Voor meer informatie over afhangen en reserveren klik hier. Als je afgehangen hebt voor twee personen en er zijn meer gegadigden op hetzelfde tijdstip speel je samen een dubbel, ongeacht de speelsterkte. 
  7. Gooi afval in de daarvoor bestemde bakken.
  8. Je fiets parkeer je buiten het hek.
  9. Staan er plassen op de baan of ontstaan deze tijdens het spelen? Dan wacht je met spelen tot deze zijn weg getrokken. Als je wel speelt, beschadig je de gravellaag. 
  10. Ga je van of naar baan 2? Wacht dan met oversteken tot het spel op baan 1 stil ligt of gebruik de deur in de hoek van de baan, buitenom via het wandelpad dus.